Policija Zolitūdes traģēdijas lietā piesaistīs ārvalstu ekspertus

© F64 Photo Agency

Valsts policija Zolitūdes traģēdijas lietas izmeklēšanā piesaistīs ārvalstu ekspertus, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Kā ziņots, policija arī iepriekš neizslēdza ārvalstu ekspertu piesaistīšanu, taču līdz šim to neapstiprināja.

Pagaidām nav zināms, kādā apjomā ekspertu palīdzība būs nepieciešama un tieši kuras valsts speciālistu palīdzību plānots lūgt.

Valsts policijas priekšnieks arī informēja, ka policijai pagaidām nav izdevies izņemt visus pierādījumus no sagruvušā lielveikala. Provizoriskos ekspertīžu rezultātus policijas priekšnieks pagaidām atturas minēt.

"Mums jātiek skaidrībā par visu. Tas [sagruvušais lielveikals] ir bīstams objekts. Protams mēs darām visu, lai pēc iespējas ātrāk apstākļus noskaidrotu, bet savu laiku aizņems. Visus iesaistītos speciālistus mēs mudinām," norādīja policijas priekšnieks.

Vai policijai izdevies iegūt vērtīgus pierādījumus pagājušajā piektdienā veiktajās kratīšanās, Ķuzis atturas komentēt, taču uzsver, ka ar laiku noteikti būšot aizdomās turētie.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē sagruvusi veikala "Maxima" ēka, nogalinot 54 cilvēkus un vairākus desmitus smagi savainojot.

Saistībā ar Zolitūdē notikušo traģēdiju, kurā gāja bojā 54 cilvēki, ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par būvniecības noteikumu pārkāpšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. Izmeklēšanas gaitā kriminālprocesu var arī pārkvalificēt pēc citiem pantiem.

Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā pagaidām nav neviena aizturētā, policija pratina lieciniekus un sagruvušās ēkas būvniecības procesā iesaistītos un vāc pierādījumus.

Svarīgākais