Elektrības piegāde atjaunota lielākajai daļai klientu

Elektroenerģijas piegāde šodien ap plkst.11 atjaunota lielākajai daļai klientu, taču bez elektrības aizvien ir 8000 mājsaimniecību, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Sadales tīkls" pārstāve Ilze Rubene.

Kā ziņots, šorīt agrā rītā vētras dēļ bez elektrības bija palikuši aptuveni 20 000 mājsaimniecību. Patlaban elektrības piegāde ir atjaunota 12 000 klientu, līdz ar to aptuveni 8000 klientu joprojām nav elektrības.

Pašlaik visvairāk atslēgumu elektrotīklā ir valsts centrālajā daļā, no tiem 1721 mājsaimniecībai Jūrmalas un Ķekavas apkārtnē.

Saulkrastu un Carnikavas apkārtnē elektrības pašlaik nav 850 mājsaimniecībām. 537 klientiem elektrība netiek piegādāta Krāslavas novadā, 211 - Daugavpils novadā un 170 klientiem Rēzeknes novadā.

Elektrības nav 887 klientiem Bauskas un 315 klientiem Jelgavas novadā. Elektroenerģijas piegāde nav atjaunota 349 klientiem Jēkabpils apkārtnē, 332 klientiem Aizkraukles novadā, kā arī 467 klientiem Cēsu un Piebalgas apkārtnē.

Elektroenerģijas piegādes atjaunošanu šodien nodrošina 251 brigāde, kurās iesaistīti 600 cilvēki.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais