Braukšanu uz Latvijas ceļiem apgrūtina apledojums

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, tomēr dažviet braukšanu apgrūtina apledojums, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Jelgavas virzienā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi ir no Olaines līdz Meitenei. Autoceļš vietām apledo, brauktuves kaisa.

Daugavpils virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Pļaviņas - Daugavpils, posmā Jēkabpils - Varakļāni, posmā Sproģi - Medumi un uz Daugavpils apvedceļa. Autoceļš vietām sniegots un apledojis, brauktuves tīra un kaisa.

Veclaicenes virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Cēsu pagrieziens - Raunas pagrieziens. Valmieras virzienā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi ir no Brasas tilta līdz Strenčiem. Autoceļi vietām apledo, brauktuves kaisa.

Pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Jelgavas, Rīga, Dobeles, Talsu, Tukuma, Cēsu, Gulbenes un Valmieras apkaimēs. Autoceļi vietām apsarmojuši un tiek kaisīti.

Rīgas apkārtnē, Ainažu, Daugavpils, Bauskas, Liepājas un Ventspils virzienos ir apmierinoši braukšanas apstākļi.

LVC brīdina, ka, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā. Ziemas apstākļos īsā laika periodā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, tāpēc aicinām autovadītājus pievērst lielāku uzmanību arī savai braukšanas manierei.