Valsts izglītības satura centrs sadarbosies ar Vāciju profesionālās izglītības jomā

Valsts izglītības satura centra (VISC) vadība un speciālisti ar Vācijas profesionālās izglītības institūcijas "Federal Institute for Vocational educationand Training (BIBB)" pārstāvjiem vienojās par turpmāko sadarbību profesionālajā izglītībā, aģentūru LETA informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Ļaha.

Tikšanās laikā pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas kopēju projektu īstenošanā, lai sasniegtu "Izglītības un apmācības 2020" mērķus. Abas puses vienojās 2014.gada sākumā apmainīties ar ekspertiem darbības plāna precizēšanai, ņemot vērā pērn decembrī Berlīnē parakstīto memorandu par sadarbību profesionālās izglītības un apmācības jomā Eiropā un šā gada jūlijā Valmierā parakstīto deklarāciju starp Vācijas izglītības un zinātnes ministru un Latvijas izglītības un zinātnes ministru.

VISC vadītājs Guntis Vasiļevskis iepazīstinājis Vācijas delegācijas pārstāvjus ar institūcijas funkcijām, uzdevumiem un darbību, savukārt Izglītības departamenta direktore Sarmīte Valaine izstāstīja par normatīvo regulējumu profesionālajā izglītībā un satura izstrādes principiem, organizējot Profesiju standartu izstrādi un konsultējot profesionālo izglītības programmu izstrādi.

VISC vadītāja vietnieks Jānis Gaigals informēja par iniciatīvām profesionālās izglītības satura reformai sadarbībā ar sociālajiem partneriem, īstenojot Eiropas Sociālā fonda (ESF) darbības programmas. Tikmēr ESF projekta "Profesionālo mācību priekšmetu pedagogu un prakses vadītāju teorētisko zināšanu un praktisko kompetenču paaugstināšana" vadītāja Elīna Kokina iepazīstināja ar projektā notikušajām aktivitātēm un īstenoto sadarbību ar Vācijas nozares uzņēmumiem Latvijas profesionālās izglītības pedagogu tālākizglītībā.

Delegācijas viesi bija Nils Meijers, Klaudija Šreijere, Mihails Švarcs, Eva Marija Viethofa un Vācijas vēstniecības Latvijā pārstāvji.

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais