Aicina "Maxima" darbiniekus pievienoties boikotam

© f64

Vēršoties plašumā "Maxima" boikotam, sociālajos medijos izskanējuši aicinājumi "Maxima" darbiniekiem pamest darba devēju.

Iepriekš izskanējusi informācija, ka "Maxima" darbinieki ir zemi atalgoti un uzņēmums bieži pārkāpj darba tiesības.

Sašutumu sabiedrībā izraisījis arī Zolitūdē sagruvušā veikala darbinieku stāstītais par darba apstākļiem un ēkas slikto stāvokli pirms sagrūšanas.

Sociālajos medijos izskanējis iebildums, ka "Maxima" boikota dēļ darbinieki cietīs vēl vairāk, jo uzņēmums varētu radušos zaudējumus mazināt samazinot darbinieku algas.

Taču tagad arvien aktīvāk sāk skanēt aicinājumi "Maxima" darbiniekiem meklēt citu darbu. Vairāki uzņēmēji norāda, ka bez darba viņi nepaliks, jo patlaban valstī trūkst labu darba roku. Kā norāda kāds Facebook lietotājs, kas pats gatavs piedāvāt darbu "Kopā MĒS varam atrast darbu tiem 7500 cilvēkiem!!!"

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais