Tukuma Raiņa ģimnāzijas sporta zālē atklāj nepilnības jumta konstrukcijās

Tukuma novada pašvaldības būvinspektoriem apsekojot sabiedriskās ēkas, Tukuma Raiņa ģimnāzijas sporta zāles būvniecībā vēl konstatētas problēmas jumta konstrukcijās, apturēti iekšdarbi un pieprasīts eksperta slēdziens.

Tukuma novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Priede aģentūru LETA informēja, ka būvinspektori šonedēļ turpina apsekot sabiedriskās ēkas, kurās pašreiz notiek būvdarbi, kā arī pēdējo piecu gadu laikā celtās ēkas. Pārsvarā tajās būtiski pārkāpumi netiek konstatēti.

Taču tika konstatētas problēmas Tukuma Raiņa ģimnāzijas sporta zāles būvniecībā, kur projekta gaitā tika veikti energoefektivitātes pasākumi, veicot ēkas sienu un jumta siltināšanu, logu un radiatoru nomaiņu un citus darbus.

Šīs problēmas gan tika pamanītas vēl pirms Zolitūdes traģēdijas, un patlaban tiek veikta ekspertīze, lai noskaidrotu risinājumus, informēja pašvaldības pārstāve.

Darba procesā tika konstatētas problēmas jumta konstrukcijās, līdz ar to Tukuma novada dome piesaistīja neatkarīgo ekspertu, lai saņemtu slēdzienu par jumta nesošo konstrukciju pastiprināšanu. Iekšdarbi ēkā ir apturēti, tie netiks veikti līdz brīdim, kamēr tiks saņemts eksperta slēdziens, skaidroja Priede.

Kā ziņots, saistībā ar traģēdiju lielveikalā Rīgā, Zolitūdē, pēc kuras visā valstī pastiprināta uzmanība tiek pievērsta ēku drošības jautājumiem, Tukuma novada būvinspektori apseko sabiedriskās ēkas, lielāko vērību pievēršot ēkām, kuras celtas pēdējo piecu gadu laikā.

Būvinspektoriem ir uzdots apsekot sabiedriskās ēkas, kuras cilvēki ikdienā visvairāk apmeklē. Šodien ir apsekots viens objekts, kurš uzcelts pēdējo piecu gadu laikā - tā ir piecstāvu ēka, kurā pirmajos trīs stāvos ir biroji, frizētavas un citi pakalpojumu sniedzēji, bet 4.stāvā un 5.stāvā - dzīvokļi.

Apsekošanu Tukuma novadā plānots pabeigt līdz 4.decembrim.