"Galleria Rīga" "Rimi" veikalā ar kastēm aizkrauta evakuācijas izeja

© Twitter

Tirdzniecības centrā "Galleria Rīga" esošā "Rimi" veikala darbinieks, aizkrāmējot evakuācijas izeju ar kastēm, nav ievērojis ugunsdrošības instrukciju, līdz ar to ir pārkāpis "Rimi" iekšējās kārtības noteikumus, biznesa portālam "Nozare.lv" norāda "Rimi Latvia" pārstāve Laura Podskočija.

To, ka evakuācijas izeja konkrētajā veikalā bija aizkrauta, pamanījis kāds mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājs @koleegjis, kurš savā kontā publicējis bildi, kur redzama attiecīgā veikala aizkrautā evakuācijas izeja: "https://twitter.com/koleegjis/status/406114119742656512/photo/1/large".

"Jāsaka, ka šajā konkrētajā gadījumā darbinieks nav ievērojis ugunsdrošības instrukciju, līdz ar to ir pārkāpti "Rimi" iekšējās kārtības noteikumi. Tiks veiktas pārrunas ar atbildīgajām personām veikalā, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos," atzīmēja "Rimi" pārstāve.

Viņa uzsver, ka, sākot darba gaitas, ikviens "Rimi" darbinieks iepazīstas ar "Ugunsdrošības instrukciju" un "Drošības un kontroles instrukciju". Tā paredz, ka veikala darbinieku pienākumos ietilpst ik dienas sekot līdzi tam, lai evakuācijas izejas vienmēr būtu atvērtas un to ceļā netiktu izvietoti nekādi šķēršļi.

"Lai arī praktiskās nodarbībās ugunsdrošības zināšanu pārbaudei mūsu veikalos tiek rīkotas regulāri, esam iecerējuši organizēt papildu apmācības "Rimi" un "Supernetto" veikalos visā Latvijā. Redzam, ka patlaban ir jo īpaši būtiski darbiniekiem vēlreiz atgādināt ugunsdrošības instrukcijas un pārrunāt rīcību ārkārtas situācijās," stāsta "Rimi" pārstāve.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 443,326 miljonus latu, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir par 6,3% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad koncerna apgrozījums bija 417,161 miljons latu.

Kompānijas peļņa pērn pieaugusi par 45% - no 6,132 miljoniem latu 2011.gadā līdz 8,950 miljoniem latu pērn. 2012.gadu "Rimi Latvia" noslēdza ar 114 veikaliem, no kuriem 20 bija hipermārketi, 35 lielveikali un 59 zemo cenu veikali.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, SIA "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gadā, bet reāla darbība sākta 1996.gadā, kad atvērts pirmais pēc labākajām Eiropas tradīcijām veidotais lielveikals Latvijā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir vairāk nekā 10,34 miljoni latu. Kā darbības veids minēta mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos. "Rimi" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais