Pabriks un Graube ceps adventes cepumus Afganistānā dienošajiem karavīriem

© F64 Photo Agency

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube ar savām kundzēm, karavīru sievām un šefpavāriem šodien gatavos cepumus, kurus nosūtīt Afganistānā dienošajiem karavīriem adventes mielastam.

Pasākuma norise bija paredzēta pagājušajā piektdienā, 22.novembrī, tomēr, ņemot vērā 21.novembra traģisko notikumus Zolitūdē, tas tika atcelts.

Kā norāda idejas iniciators aizsardzības ministrs Pabriks, viņa kundze Undīne ģimenē ir iedibinājusi tradīciju, kas nāk no Vācijas - adventes laikā cept dažādus cepumus, lai radītu svētku noskaņu un veicinātu kopā būšanu.

"Mēs vēlamies, lai kopā ar sūtījumu uz Afganistānu aizceļo arī mūsu sirds siltums un labās domas, veltītas karavīriem, kas ikdienā pilda nenovērtējamu darbu un svētkos būs tālumā," uzsver ministrs.

Gardumu cepšanas virsvadību uzņemsies šefpavāri Ēriks Dreibants, Juris Dukaļskis un Artūrs Taškāns.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais