ĀM aicina Lietuvu panākt, lai "Maxima" vadība atsauc savus izteikumus par Zolitūdes traģēdiju

Tiekoties ar Lietuvas vēstnieku Latvijā Ričardu Deguti, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs aicinājis Lietuvas valdību parūpēties, lai uzņēmums "Maxima" atsauktu izskanējušos apgalvojumus, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Valsts sekretārs sarunas laikā izteicis neizpratni un nosodījumu par "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska izteikumiem saistībā ar 21.novembrī notikušo traģēdiju Zolitūdē. Viņš vēstniekam norādījis, ka ir bezatbildīgi norobežoties no notikušās traģēdijas un tas kaitē uzņēmuma reputācijai.

Pildegovičs arī izteicis aicinājumu Lietuvas valdībai aktīvi rūpēties par lietuviešu uzņēmumu reputāciju un iesaistīties, lai izskanējušie apgalvojumi tiktu atsaukti.

Lietuvas vēstnieks izteicis nožēlu par Jasinska izteikumiem un solījis Latvijas sašutumu nodot tālāk, lai nepieļautu situācijas nevajadzīgu tālāku saasināšanos.

Jau ziņots, ka šodien preses konferencē "Maxima Latvija" vadītājs Jasinsks pavēstīja, ka atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi, atbildot uz jautājumu, vai Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) piemēram, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, nebūtu jāseko arī kādam no veikala vadības.

Kā vēstīts, Dombrovskis 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kur, iebrūkot lielveikala jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, ja rezultātā iestājušās smagas sekas. Patlaban kriminālprocesā norit izmeklēšana. Iedzīvotāji, kuru rīcībā ir informācija, kas izmeklētājiem varētu noderēt, ir aicināti sūtīt to uz speciāli šim nolūkam izveidotu e-pasta adresi "izmekletajiem@vp.gov.lv".

Svarīgākais