Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Sprūdžs pamet grimstošo kuģi

Vides attīstības un reģionālās attīstības ministrs, plaši kritizētais Edmunds Sprūdžs nolēmis izstāties no Reformu partijas. E. Sprūdžs jau iesniedzis attiecīgu iesniegumu partijas valdei.

 Jājautā, vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, paziņojot par izstāšanos no Reformu partijas (RP), nerīkojās pēc principa "ja nav ministra posteņa, nav vajadzīga partija", aģentūrai LETA sacīja RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Viņš norādīja, ka pašlaik izskatās, ka Sprūdžs rīkojas saskaņā ar minēto pieeju.

Sprūdža iepriekš pausto neapmierinātību ar viņa amata "notirgošanu" par labu tam, lai partija tuvinātos Zaļo un zemnieku savienībai un "Reģionu aliansei", Demiters nodēvēja par pilnīgām muļķībām.

Savukārt komentējot pārmetumus par partijas kodola pārāk lielo ietekmi, RP valdes priekšsēdētājs norādīja, ka katrs izvēlas sev izdevīgu polemiku. Lēmumus politiskā spēkā pieņem kongress, valde un frakcija, skaidroja Demiters.

Demiters aģentūrai LETA arī atkārtoti norādīja, ka Sprūdžs ministra pienākumus pildīs līdz 1.decembrim, kā tas iepriekš arī bija paredzēts. Ņemot vērā pašreizējo situāciju valdībā, pēc 1.decembra paredzēts iecelt ministra pienākumu izpildītāju.

Kā ziņots, Sprūdžs nolēmis izstāties no RP. Sprūdžs jau iesniedzis attiecīgu iesniegumu partijas valdei.

Jau ziņots, ka Sprūdžs 5.septembrī paziņoja, ka ar šā gada 1.decembri pamet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu. Kā iemeslu viņš minēja vēlmi iesaistīties privātajā biznesā.

Pirmdien Sprūdžs nosūtīja saviem partijas biedriem vēstuli, kurā pauda savu neapmierinātību ar viņa amata "notirgošanu" par labu tam, lai partija tuvinātos Zaļo un zemnieku savienībai un "Reģionu aliansei". Viņu neapmierina, ka viņa vēlamā demisija ir tikai daļa no politiskās spēles.

"Diemžēl tā ir Reformu partijas būtiska problēma - tās kodols pēc vajadzības nav kautrējies vērsties pret cilvēkiem, kas bijuši tai lojāli un klātesoši, jau sākot ar pašu partijas dibināšanu," vēstulē pauda Sprūdžs. Viņš atklāja, ka lēmumu par savu demisiju pieņēmis Demitera un atsevišķu tā saucamā partijas kodola cilvēku spiediena rezultātā.

Sprūdžs bija viens no Reformu partijas dibinātājiem 2011.gadā un šīs politiskās organizācijas Ministru prezidenta amata kandidāts 11.Saeimas vēlēšanās.