Rīgā bērnudārza ēkā iebrūk skurstenis un jumts nelielā platībā

Šodien Rīgas pašvaldības ēkā, Pērnavas ielā 10, kurā pirmajā stāvā atrodas arī bērnudārzs, ir iebrucis skurstenis un jumts nelielā platībā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, plkst.11 saņemts izsaukums, ka bojāts jumta segums un karājas jumta antena.

Apsekojot notikuma vietu, konstatēts, ka nolūzis skurstenis un daļa skursteņa atrodas bēniņos un uz jumta. Vēja ietekmē skursteņa atlūzas draudēja radīt bīstamu situāciju.

No Rīgas pašvaldībai piederošās ēkas tika evakuēti 13 bērni un pieci pieaugušie.

Ņemot vērā, ka ar VUGD autopacēlāju nebija iespējams nocelt sabrukušā skursteņa atlūzas, nolemts piesaistīt Rīgas pašvaldības ceļamkrānu.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, ēka Pērnavas ielā 10 pēc būtības esot privāta - tajā privātīpašniekiem pieder 90 dzīvokļi un 11 nedzīvojamas telpas. Ēkas apsaimniekotājs ir SIA "Rīgas namu pārvaldnieks".

Namā atrodas Rīgas 94.pirmsskolas izglītības iestāde, kuras telpas no īpašniekiem īrē domes Īpašuma departaments.

Bērnudārza darbinieki par iebrukušo skursteni uzzināja no VUGD glābējiem, kuri lika bērnudārza audzēkņus evakuēt, kas tika arī darīts. Ieeja bērnudārzā atrodas ēkas otrā pusē no tās vietas, kur krita ķieģelis, līdz ar to glābēji situāciju novērtēja kā drošu bērnudārza audzēkņiem un atļāva doties atpakaļ ēkā.

Iestādes personāls vakarā, kad vecāki nāk pēc saviem bērniem, izskaidro dienā notikušo.

Kā informē domes pārstāvji, patlaban visai ēkai veikts skursteņu remonts, kas mājā līdz šim nekad nebija darīts. Ņemot vērā, ka skursteņu remontu sāka no ēkas otra gala, līdz šodien sabrukušajam skurstenim meistari vēl nebija tikuši. Kāds no ēkas iedzīvotājiem pie skursteņa bija pieskrūvējis satelīta antenu, kas ar savu svaru skursteni bija lēnām gāzusi. Lielajā vējā satelīta šķīvis kalpojis kā bura, un skurstenis nobruka, bojājot arī jumtu.

Patlaban Rīgas namu apsaimniekotājs likvidē sekas.

 

Svarīgākais