Dombrovskis: Būvniecībā jāvirzās uz augstākiem standartiem

Būvniecības nozarē ir jāvirzās uz augstākiem standartiem un sabiedriski nozīmīgu ēku būvuzraudzībai ir jāpiesaista starptautiskas kompānijas, šodien pēc Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējuma sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

"Visām būvniecības procesā iesaistītajām pusēm - arhitektiem, projektētājiem, būvekspertīzes veicējiem, būvniekiem, būvuzraugiem - savs darbs ir jāizdara kvalitatīvi, tad nebūs problēmu. Savukārt valdības uzdevums ir nodrošināt, lai šī sistēma darbotos," uzsvēra Dombrovskis.

Premjers piebilda, ka patlaban valdības uzdevums ir mēģināt identificēt, kur sistēmā radušās kļūdas un tās novērst, lai neatkārtotos tādas traģēdijas kā Zolitūdē.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Ministru prezidents Dombrovskis 27.novembrī paziņoja par demisiju. 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Šī bija lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, ja rezultātā iestājušās smagas sekas. Patlaban kriminālprocesā norit izmeklēšana. Iedzīvotāji, kuru rīcībā ir informācija, kas izmeklētājiem varētu noderēt, ir aicināti sūtīt to uz speciāli šim nolūkam izveidotu e-pasta adresi "izmekletajiem@vp.gov.lv".

Svarīgākais