Vēršas Drošības policijā pret domubiedru grupu, kas priecājas par Zolitūdes traģēdiju

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) vērsies pie Drošības policijas priekšnieka Jāņa Reinika ar iesniegumu, lūdzot sākt kriminālprocesu un saukt pie atbildības personas, kas atsevišķās tīmekļa vietnēs izvietojušas naidu kurinošu, cietsirdību propagandējošu un cilvēku cieņu aizskarošu informāciju, informē Rīgas dome.

"Kopš ir notikusi traģēdija Zolitūdē, aktīvu darbību ir sākuši cilvēki, kuriem jebkāda morāle ir sveša. 2013.gada 21.novembra notikumi skar katru no mums, un man ar sociālo tīklu starpniecību tiek sūtītas vēstules ar lūgumu ietekmēt šo cilvēku darbības pārtraukšanu," savā iesniegumā norādījis Rīgas mērs.

Atsevišķās tīmekļa vietnēs bija izvietota informācija, kas uzskatāma par naida kurināšanu un cietsirdības propagandēšanu. Tā aizskar 2013.gada 21.novembra traģēdijā bojāgājušo, cietušo un viņu tuvinieku cieņu, izdarot pārkāpumus, kas nav pieļaujami nevienam Latvijas iedzīvotājam, uzsver Ušakovs.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, domubiedru grupa videoklipā rupjā un aizskarošā formā pauž viedokli par traģēdiju un tās upuriem.

Svarīgākais