Konstatē vairākus pārkāpumus veikala "Maxima" Dammes ielā būvniecībā

Imantā, Dammes ielā 35a, topošā veikala "Maxima" jaunbūvē konstatēti vairāki pārkāpumi, tāpēc objektam apturēta būvatļauja, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Apsekojot objektu, konstatēta patvaļīga būvniecība, kā arī vairums nepilnību kvalitātes kontrolē.

Veikala vitrīnu dalījums neatbilst projektam, tāpēc tā uzskatāma par patvaļīgu būvniecību, un Rīgas domes Administratīvo pārkāpumu komisija lems par soda piemērošanu. Ēkas un tās labiekārtojuma novietojums dabā neatbilst projektā paredzētajam - tas būs jānovērš, veicot izmaiņas būvprojektā.

Būvinspektori konstatējuši, ka "Maxima" būvniecības gaitā nav dokumentēti būvskrūvju montāžas savienojumu kontroles rezultāti, tāpat nav veikta betona kvalitātes kontrole pamatiem. Nav arī dokumentu, kas apstiprina betona stiprību, norādīja Vircavs.

Būvinspektori konstatējuši arī vairumu neatbilstību būvniecības žurnālā - tajā nav aizpildītas visas nepieciešamās sadaļas un vairākās vietās trūkst autoruzrauga paraksta par viņa doto uzdevumu izpildi un par piekrišanu veiktajiem darbiem. Trūkst arī būvuzrauga parakstu, kas apliecinātu, ka speciālists ir iepazinies ar darbu žurnālu.

Būvniecību šajā objektā veic SIA "Selva būve".

Jau ziņots, ka pēc Zolitūdē notikušās traģēdijas, kur, iebrūkot veikala "Maxima" jumtam, gājuši bojā 54 cilvēki, tiek veiktas pārbaudes visos "Maxima" veikalos un jaunbūvēs, kā arī sabiedriski nozīmīgās būvēs.

Svarīgākais