Saeima vērtēs likumprojektu par veselības apdrošināšanu ugunsdzēsējiem glābējiem

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās visu frakciju pārstāvju parakstīto likumprojektu, ar kuru paredzēts ieviest veselības apdrošināšanu ugunsdzēsējiem glābējiem.

Likumprojekts paredz, ka valsts institūcijai jāapdrošina veselība Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kuras ir pakļautas dzīvības vai veselības apdraudējumam, veicot amata pienākumus, kuros ietilpst aizsargāt citu personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības vai valsts intereses no noziedzīgiem un citādiem prettiesiskiem apdraudējumiem, veikt ugunsgrēka dzēšanas darbus, glābšanas darbus, zemūdens meklēšanas darbus, kā arī veikt ārkārtas situāciju novēršanas un to seku likvidēšanas pasākumus.

Grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā parakstījuši Saeimas Prezidija locekļi - Solvita Āboltiņa (V), Inese Lībiņa-Egnere (RP), Andrejs Klementjevs (SC), Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) un Jānis Vucāns (ZZS), kā arī pie frakcijām nepiederošais deputāts Klāvs Olšteins.

Kā ziņots, 21.novembra vakarā Zolitūdē iebruka lielveikala "Maxima" jumts. Gruvešos apraktos cilvēkus steidzās glābt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas. Trīs ugunsdzēsēji glābēji zaudēja dzīvību, kad viņus apbēra otrais nogruvums. Pavisam šajā traģēdijā gāja bojā 54 cilvēki un vēl vairāki desmiti tika ievainoti. Starp ievainotajiem ir arī ugunsdzēsēji glābēji.

Uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) paziņoja par demisiju.

Svarīgākais