Kalinka: Traģēdijas iemesls ir vairāku mazu kļūdu sakritība

© F64 Photo Agency

Zolitūdes traģēdijas iemesls ir vairāku mazu kļūdu sakritība, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja projekta arhitekts Andris Kalinka.

"Notikušajā nevar būt vainīgs viens cilvēks, traģēdijas iemesli ir vairāku apstākļu un vairāku pieļautu sīku kļūdu apkopojums," skaidroja Kalinka.

Viņš piebilda, ka patlaban nevarētu izvirzīt versijas, jo jāsagaida visu ekspertīžu, tostarp izmantoto materiālu ekspertīžu, rezultāti.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Kā ziņots, pēc 21.novembrī notikušās Zolitūdes traģēdijas policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, ja rezultātā iestājušās smagas sekas. Patlaban kriminālprocesā norit izmeklēšana. Iedzīvotāji, kuru rīcībā ir informācija, kas izmeklētājiem varētu noderēt, ir aicināti sūtīt to uz speciāli šim nolūkam izveidotu e-pasta adresi "izmekletajiem@vp.gov.lv".

Svarīgākais