EM valsts sekretārs: Būvnieku lobijs ir visaktīvākais Latvijā

Būvnieku lobijs vēlmē ietekmēt būvniecības normatīvu izstrādi ir ļoti aktīvs, iespējams, pat visaktīvākais, kāds vispār Latvijā ir, šodien žurnālistiem sacīja demisiju pieteikušais Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Viņš atzina, ka būvniecības nozare kopumā nav organizēta vienotā organizācijā, tomēr nozare ir ļoti aktīva normatīvo aktu ietekmēšanā.

Savukārt, vērtējot jauno Būvniecības likumu, kas stāsies spēkā nākamā gada 1.februārī, pēc Pūces teiktā, ir viens no lielākajiem EM panākumiem.

"Likums ir daudz stingrāks attiecībā uz atbildībām un plašāk aptver uzdevumus gan būvspeciālistiem, gan iesaistītajiem uzņēmumiem būvniecības procesā. Ja šis likums tiktu pieņemts ātrāk, nedomāju, ka tas kaut ko būtu mainījis Zolitūdē," komentēja Pūce.

Jau ziņots, ka tiks darīts viss iespējamais, lai valdība pagūtu pieņemt nepieciešamos Ministru kabineta noteikumus, kas regulē būvniecības nozari, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, komentējot jautājumu par noteikumu pieņemšanu laikā, kad valdības vadītājs ir paziņojis par demisiju.

Līdz 1.februārim, kad stāsies spēkā jaunais Būvniecības likums, ir jāapstiprina vairāki noteikumi, kas būtiski regulē šo jomu.

Ministrs norādīja, ka šie normatīvi noteiks, piemēram, ko drīkst un nedrīkst būvēt kārtās, lai Rīgas pilsētas būvvaldei nav šaubu, vai var notikt būvdarbi cilvēkiem virs galvas.

Ministrs skaidroja -, ja būs bažas, ka līdz 1.februārim nepieciešamie noteikumi netiks pieņemti, ministrija ziņos, ka ir jāatceļ Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņš. Taču Pavļuts uzsvēra, ka tiks darīts viss, lai šo procesu nenovilcinātu.

Svarīgākais