Dombrovskis: Atbildība nozīmē rīcību

© F64

Lēmumu par atkāpšanos no amata Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieņēmis tieši tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un noliedza, ka to darījis pēc viņa mudinājuma.

Lēmumu par atkāpšanos no amata Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieņēmis tieši tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un noliedza, ka to darījis pēc viņa mudinājuma.

Dombrovskis šodien žurnālistiem atzina, ka par jautājumiem saistībā ar atkāpšanos domājis pēdējās piecas dienas kopš Zolitūdes traģēdijas, taču lēmumu pieņēmis tieši tikšanās laikā ar Bērziņu. Viņš noliedza, ka atkāpies, prezidenta pamudināts. Ar Valsts prezidentu šodien tikšanās bijusi ilga, jo tās laikā bijis jāizrunā visas iespējamās sekas, kādas būs pēc viņa atkāpšanās, un par turpmāko rīcību.

"Kopš pagājušās ceturtdienas Zolitūdes traģēdijas es daudz domāju par morālo un politisko atbildību traģēdijas kontekstā," sacīja valdības vadītājs. Viņš uzsvēra, ka atbildība nozīmē rīcību. Un tāpēc arī valdības pirmie uzdevumi pēc traģēdijas bija darīt visu nepieciešamo, lai likvidētu traģēdijas sekas, lai tiktu nodrošināts pilnvērtīgs glābēju darbs, kā arī lai sāktos traģēdijas izmeklēšana un cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem tiktu sniegta visa nepieciešamā palīdzība.

Dombrovskis uzsvēra, ka pašreiz Latvijā ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir dots jauns uzticības kredīts un kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts. Un šādā situācijā, viņaprāt, ir nepieciešams veidot plašu labēji centrisko partiju koalīciju, kas spētu strādāt ar valstī svarīgiem jautājumiem. Viņš arī apliecināja, ka līdz brīdim, kamēr Saeima būs nobalsojusi par jauno valdības vadītāju un valdības sastāvu, pašreizējā valdība turpinās strādāt ar pilnu atdevi, lai risinātu jautājumus gan saistībā ar Zolitūdes traģēdiju, gan citiem valstij aktuāliem jautājumiem.

Atgriežoties savā birojā, premjers arī oficiāli iesniedzis Valsts prezidentam paziņojumu par demisiju.

Tāpat Dombrovskis noliedza, ka varētu vēlreiz vadīt valdību. Viņš uzskata, ka pēc politiskās atbildības uzņemšanās nav iespējams atkal sēsties premjera krēslā.

Visticamāk, ka pēc premjera amata pamešanas viņš atgriezīsies Saeimā, lai gan pagaidām viņš nevarēja pateikt, kāda būs viņa tālākā darbība.

Jau ziņots, ka Dombrovskis šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu paziņoja par atkāpšanos no amata.

Premjers skaidroja, ka tādā veidā viņš uzņemas politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē. Nepieciešama valdība, kas saņem Saeimas vairākuma atbalstu un spēj risināt situāciju, kas ir izveidojusies valstī, atzina Dombrovskis.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.