Vilks: Premjera solis atkāpties ir loģisks

Patlaban komandējumā ārpus valsts esošais finanšu ministrs Andris Vilks (V) uzskata Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) lēmumu atkāpties no amata par loģisku soli. Finanšu ministrs savā tvitera kontā pozitīvi novērtē premjera līdzšinējo darbu.

"Dombrovska izdarītais ir krietni būtiskāks nekā nepaspētais. Tagad mūs baros ar rīcības cilvēkiem, mesijām. Jācer, ka rudenī apmātība noplaks," mikroblogošanas vietnē raksta Vilks.

Finanšu ministrs tiekas ar starptautiskajiem investoriem, un tiem nav nekādu bažu par finansiālo un ekonomisko situāciju Latvijā, par mūsu valsts spēju izpildīt Māstrihtas kritērijus. Taču finanšu ministram tiek uzdoti jautājumi par traģēdiju Zolitūdē, kur lielveikala jumta iebrukumā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Premjera solis atkāpties ir loģisks, uzskata finanšu ministrs, kurš arī norādījis, ka valdības koalīcijai jau bija grūtības. Nākamajai valdības koalīcijai būtu jābūt sabalansētākai, domā Vilks.

Latvijai patlaban nav jāsteidzas ar sava parāda pārfinansēšanu, un mūsu valsts var gaidīt piemērotāko brīdi. Pēc dažām nedēļām gaidāmā Latvijas pievienošanās eirozonai ir viens no faktoriem, lai pārskatītu Latvijas kredītreitingu un uzlabotu Latvijas pozīcijas starptautiskajos finanšu tirgos. Līdz pavasarim Latvija var gaidīt, lai iegūtu labākus nosacījumus parāda pārfinansēšanai, domā ministrs.

Jau ziņots, ka Latvijai nākamā gada pirmajā ceturksnī jāveic ārējā parāda atmaksa nedaudz vairāk par vienu miljardu latu.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Ministru prezidents Dombrovskis šodien paziņoja par demisiju. 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Šī bija lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Svarīgākais