Broka: Ušakovam jāuzņemas atbildība

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja Ingusa Vircava nespēja pārliecināt par savu kompetenci liecina, ka Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC) un vicemēram Andrim Amerikam (GKR) jāpārdomā savi lēmumi un atbilstoši jārīkojas, uzskata Rīgas domes opozīcijas deputāte Baiba Broka (VL-TB/LNNK), netieši norādot, ka abām minētajām personām no amatiem jāatkāpjas.

"Biju šokā pēc vakardienas domes ārkārtas sēdes, kad Vircavs nespēja pārliecināt par būvvaldes darba un būvniecības darbu kvalitāti. Nespēja pārliecināt, ka seko līdzi būvdarbu kvalitātei. Vircavam pat nav vīzijas, kā rīkoties, lai risinātu problēmas būvniecībā," sacīja Broka.

"Jāseko darbībām no tiem, kas šo vadītāju darbā apstiprināja," pauda Broka, netieši norādot, ka Ušakovam un Amerikam no amata būtu jāatkāpjas. "Jāseko atbildīgiem secinājumiem, pieņemot darbā vadītāju, kurš nespēj izsekot drošībai un kuram nav redzējuma. Tas norāda, ka ir problēma menedžmentā kopumā."

Broka gan piebilda, ka nav ticams, ka minētās amatpersonas no amata atkāpsies.

Jau ziņots, ka Rīgas domes opozīcija prasa būvvaldes vadītāja Vircava atkāpšanos.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis paziņoja par demisiju. Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Svarīgākais