"P.R.A.E." pārtrauc apkalpot SIA "Homburg Zolitūde"

Sabiedrisko attiecību kompānija "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" pieņēmusi lēmumu pārtraukt attiecības ar savu līdzšinējo klientu SIA "Homburg Zolitūde".

Uzņēmums mājaslapā publicētajā paziņojumā paudis cerību, ka šis lēmums veicinās un apstiprinās labu sabiedrisko attiecību praksi Latvijā.

Iepriekš sabiedrisko attiecību kompānija informēja, ka ar Zolitūdes traģēdiju saistīti vairāki aģentūras klienti. "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" kopš dibināšanas dienas savā darbībā esot ievērojusi starptautisko sabiedrisko attiecību profesionāļu ētikas regulējumu - pašlaik tā esot Stokholmas harta.

Izvērtējot pašreizējo situāciju atbilstoši hartas stingrajiem nosacījumiem, uzņēmums konstatējis, ka harta pieļauj turpināt darbu ar šiem klientiem, ja tie, tāpat kā aģentūra, savā darbībā ievēro hartas noteiktās pamatvērtības - informācijas brīvību un atbildību sabiedrības priekšā.

"P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" nosūtīta brīdinājuma vēstuli vienam no klientiem par šo principu neievērošanu.

Kā biznesa portālu informēja "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības": "Mūsu aģentūra rīkojas precīzi atbilstoši nozares profesionālo kodeksu normām. Viss ir precīzi pateikts mūsu paziņojumā, un nekas vairāk sabiedriski nozīmīgs par mūsu attiecībām ar klientiem pašlaik nav piebilstams. Mūsu 26.novembra paziņojumam par 26.novembra lēmumu nav tiešas saistības ar dienu iepriekš izplatīto paziņojumu."

Kā vēstīts, Zolitūdē 21.novembra vakarā, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, drupās dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Bīstamo darba apstākļu dēļ bojāgājušo mirstīgo atlieku meklēšana turpinājās četras dienas.

Policija izvirzījusi trīs versijas par šīs traģēdijas iemesliem. Pirmā versija ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem. Otrā versija saistīta ar šī būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, proti, jumta seguma papildināšanu ar dažādiem materiāliem, veidojot ziemas dārzu un bērnu rotaļu laukumu.

Svarīgākais