Pēc Zolitūdes traģēdijas bēdīgās pieredzes veiks VID jaunās ēkas fundamentālu pārbaudi

SIA "Biroju centrs Ezerparks" jau šonedēļ uzsāks Valsts ieņēmumu dienesta jaunā administratīvo ēku kompleksa projekta Talejas ielā 1 fundamentālu pārbaudi, jo arī šo ēku ir būvējusi kompānija Re&Re. SIA "Biroju centrs Ezerparks" skaidro, ka tiks izveidota neatkarīgu ekspertu grupa, kas izskatīs tehniskā projekta būvkonstrukciju risinājumus. Ekspertu grupas dalībnieki varētu būt zināmi nākamās nedēļas laikā un tiek pieļauts, ka tiks piesaistīti arī starptautiskie eksperti.

Tāpat ar nesagraujošām metodēm tiks pārbaudīta betona stiprība, kā arī veikta pārseguma pārbaude uz normatīvo noslodzi un veikti kontrolmērījumi projekta nesošo konstrukciju izliecēm un analizēta to atbilstība būvnormatīviem.

Vienlaikus uzņēmuma pārstāvji norāda, ka vēlreiz tiks pārskatīta izpilddokumentācija, t.i. - segto darbu akti, materiālu atbilstības deklarācijas un citi dokumenti, kas saistīti ar veiktajām pārbaudēm būvniecības laikā. Turklāt, SIA "Biroju centrs Ezerparks" lūgs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālistus pārbaudīt ugunsdrošības sistēmas pirms nodošanas ekspluatācijā uzsākšanas.

Lai arī Rīgas pilsētas būvvaldes inspektori piektdien, 22.novembrī pārkāpumus nav konstatējuši, SIA "Biroju centrs Ezerparks" vadītājs Kaspars Zauls norāda:

"Tas, ka būvvalde apstiprināja, ka ar dokumentāciju objektā viss ir kārtībā, ir laba ziņa, taču esošajā situācijā ar to ir par maz gan mums, gan VID darbiniekiem un klientiem, gan sabiedrībai kopumā. Ir vairāki veidi, kā iespējams pārbaudīt ēkas drošumu un rūpēties par tās drošu ekspluatāciju, un mēs tos izmantosim."

SIA "Biroju centrs Ezerparks" atgādina, ka neraugoties uz būvniecības normatīvajos aktos noteikto prasību par ēkas divu gadu garantiju, VID administratīvā ēku kompleksa garantija ir pieci gadi, savukārt nesošajām konstrukcijām būvnieks nodrošina 30 gadu garantiju.

Par uzsāktās pārbaudes rezultātiem SIA "Biroju centrs "Ezerparks" nekavējoties informēs mediju pārstāvjus. Plānots, ka pārbaude varētu noslēgties jau šogad.

Plānots, ka jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk nekā 2500 darbinieku no visām, šobrīd 14 dažādās adresēs Rīgā esošām VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs. Kompleksa būvniecību pabeigs 2014.gada sākumā. Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA "Biroju centrs Ezerparks", projekta autors arhitektu birojs "Sarma & Norde Arhitekti", būvdarbu ģenerāluzņēmējs SIA "Re&Re" un projekta finansētājs banka "Nordea".

Svarīgākais