Atvadīšanās no glābējiem - emocionāla un skaudra

© F64 Photo Agency

Rīgas Doma baznīcā jau no plkst. 9.00 notiek atvadīšanās no Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem Viļņa Šteinīša, Edgara Reinfelda un Sergeja Ižika.

Jau īsi pirms deviņiem pie Rīgas Doma baznīcas sāka pulcēties visi tie, kuri vēlējušies izrādīt cieņu puišiem, kuri gājuši bojā, glābjot citu cilvēku dzīvības. Baznīcā pulcējušies ne vien glābēju tuvinieki, bet arī daudzi pilnīgi sveši cilvēki, kurus Zolitūdes traģēdija uzrunājusi ļoti personīgi.

Lai gan atmosfēra baznīcā ir ļoti emocionāla un skaudra, tomēr tajā var just apbrīnojamu vienotību un savstarpējo atbalstu. Traģēdija Zolitūdē ir patiesi saliedējusi sabiedrību.

Atvadīties no glābējiem dodas arī vairāki Saeimas deputāti. Viņu rokās ir redzami ziedi. Jānis Ādamsons, Aleksejs Loskutovs - īsi pēc desmitiem no parlamenta frakciju namiem laukā devās vairāki politiķi, tērpušies melnās drēbēs.

Pulksten 10.30 Rīgas Doma baznīcā sāksies dievkalpojums. Izvadīšana notiks ap pulksten 11.00 - Edgaram Reinfeldam uz Tērvetes novada Bukaišu pagasta Trušu kapiem, Sergejam Ižikam uz Vecumnieku pagasta Katrīnas kapiem, Vilnim Šteinītim uz Klapkalnciema kapiem.

Svarīgākais