Linstow: Alfa un citi "Galactico" tirdzniecības centri tiek regulāri apsekoti

© F64 Photo Agency

"Galactico" tirdzniecības centru attīstītāja SIA "Linstow Center Management" ("Linstow") visos pārvaldītajos tirdzniecības centros jumtu apsekošanu veic reizi mēnesī, teikts "Linstow" vadības paziņojumā uzņēmuma darbiniekiem un nomniekiem.

Vēl bez regulārajām pārbaudēm, kas ir ne retāk kā divreiz gadā, ko paredz normatīvie akti un laba apsaimniekošanas prakse, jau kopš pērnā gada nogales "Linstow" pārvaldītajos centros ir ieviesta apsaimniekošanas papildu procedūra, saskaņā ar kuru reizi mēnesī visos centros tiek veikta jumtu apsekošana.

Tāpat regulāri tiek veiktas ēku tehniskās pārbaudes ar mērķi novērtēt tirdzniecības centru inženiersistēmu tehnisko stāvokli.

"Vēlamies apliecināt, ka visos "Linstow" apsaimniekotajos tirdzniecības centros jau pirms traģēdijas Zolitūdē 2013.gada sākumā tika pasūtīta ēku tehniskā apsekošana, bet "Alfas", "Galerijas Centrs" un "Origo" apsekošanas atskaites tika saņemtas jau 2013.gada oktobrī, un tās nav atklājušas strukturālas nepilnības tirdzniecības centru nesošajās konstrukcijās, kas apdraudētu cilvēku drošību. "Mola" un "Doles" atskaites tiks saņemtas līdz 2013.gada beigām," teikts paziņojumā.

Saskaņā ar uzņēmuma pieņemtajām vadlīnijām visos "Linstow" apsaimniekotajos tirdzniecības centros apsardzes pakalpojumus nodrošina drošības kompānijas, kuras tiek apmācītas rīkoties ārkārtas situācijās.

Divas reizes gadā notiek apsardzes, apkalpojošo dienestu darbinieku un nomnieku darbinieku evakuācijas mācības. Apsardzes darbinieki ir instruēti nekavējoties uzsākt objekta evakuāciju, tiklīdz tie konstatē jebkādu objektā esošo personu dzīvības vai veselības apdraudējumu, saņemot informāciju no kompetentām valsts iestādēm, drošības sistēmu brīdinājumu signālus vai saņemot informāciju no jebkuras personas, kuras rīcībā ir ticama informācija par cilvēku apdraudējumu - prioritāte ir cilvēku dzīvība un veselība.

"Lai novērstu medijos izskanējušās jebkādas tirdzniecības parka "Alfa" apmeklētāju un darbinieku šaubas par autostāvvietas drošību, vakar tika pasūtīts atkārtots ''Alfas'' daudzstāvu autostāvvietas tehniskais audits, kam sekos visu LCM apsaimniekoto tirdzniecības centru atkārtots tehniskais audits," uzsvērts "Linstow" paziņojumā.

Iepriekš vēstīts, ka "Galactico" tirdzniecības centru attīstītājs SIA "Linstow Center Management" ("Linstow") atzina, ka pērn oktobrī tirdzniecības centrā "Alfa" iebruka uzņēmuma "Re&Re" būvēts jumts 90 kvadrātmetru platībā, biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja "Linstow" pārstāve Evija Ansonska.

Viņa pastāstīja, ka negadījums "Alfā" pērn notika divos posmos. Vispirms 5.oktobra rītā pirms darba laika vētrā tika norauta tirdzniecības parka fasāde, kā rezultātā naktī uz 6.oktobri iebruka jumts.

"Linstow" vadība uzsver, ka toreiz uzņēmuma pārstāvji rīkojušies saskaņā ar normatīvos aktos paredzēto - tika izsaukti apdrošinātāji un atbildīgie projektētāji, kā arī apdrošinātāju neatkarīgs eksperts. Negadījuma vieta tika nožogota un nekāda publiska pieeja ne avārijas zonā, ne arī zem tās nebija atļauta, līdz atjaunošanas darbi tika pilnībā pabeigti. Atjaunošanas darbi tika veikti saskaņā ar "Alfas" atbildīgā konstruktora izstrādātu projektu un stingri viņa vadībā un uzraudzībā. Tikai pēc visu atjaunošanas darbu pabeigšanas šī zona tika atvērta apmeklētājiem.

"Mēs, "Linstow" vadība, pilnībā saprotam sabiedrības sašutumu par Zolitūdē notikušo. Tāpat ir saprotama gan sabiedrības, gan mediju pastiprināta interese par sabiedrisko objektu tehnisko drošību. Tomēr mēs gribētu aicināt saglabāt mieru un veselo saprātu šajos Latvijai smagajos brīžos - papildu pārbaudes ar pastiprinātu uzmanību uz nesošo konstrukciju stāvokli ir jāveic," teikts paziņojumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais