Atsevišķos "Rimi" veikalos vakar vakarā un šorīt no rīta pazudusi elektrība

Vakar vakarā un šorīt no rīta atsevišķos "Rimi" veikalos pazuda elektrība, biznesa portālam "Nozare.lv" atzīst "Rimi Latvia" pārstāve Laura Podskočija.

Viņa norāda, ka saistībā ar AS "Latvenergo" elektrības pārrāvumu vakar, 25.novembrī, plkst.17.20 daļai no tirdzniecības centra, kas atrodas Rīgā, Degalva ielā 110, kur atrodas "Rimi" veikals, kā arī tuvējās apkārtnes mājām, pazuda elektrība.

"Ievērojot drošības instrukcijas, operatīvi tika organizēta apmeklētāju pakāpeniska izvešana no ēkas. Bet plkst.18.04 elektrības padeve tika atjaunota un darbs šajā tirdzniecības centrā atgriezās normālā režīmā," atzīmē "Rimi" pārstāve.

Savukārt šorīt plkst.08.35 uz dažām minūtēm "Rimi" veikalā Salaspilī notika elektroenerģijas padeves pārtraukums no piegādātāja tīkliem. "Patlaban vēl notiek iemeslu noskaidrošana pie atbildīgajām personām uzņēmumā AS "Sadales tīkls"," informē "Rimi" pārstāve.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 443,326 miljonus latu, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir par 6,3% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad koncerna apgrozījums bija 417,161 miljons latu.

Kompānijas peļņa pērn pieaugusi par 45% - no 6,132 miljoniem latu 2011.gadā līdz 8,950 miljoniem latu pērn. 2012.gadu "Rimi Latvia" noslēdza ar 114 veikaliem, no kuriem 20 bija hipermārketi, 35 lielveikali un 59 zemo cenu veikali.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, SIA "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gadā, bet reāla darbība sākta 1996.gadā, kad atvērts pirmais pēc labākajām Eiropas tradīcijām veidotais lielveikals Latvijā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir vairāk nekā 10,34 miljoni latu. Kā darbības veids minēta mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos. "Rimi" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais