Zolitūdes traģēdijas uzraugošā prokurora sieva strādā Rīgas būvvaldē

© F64 Photo Agency

Zolitūdes traģēdijas lietu uzraugošā prokurora Ando Skalbes sieva strādā Rīgas pilsētas būvvaldē, kas arī varētu nonākt izmeklētāju redzeslokā šajā lietā.

Dace Skalbe strādā Rīgas pilsētas būvvaldes Būvniecības kontroles pārvaldes Būvniecības atļauju nodaļā, vēsta portāls "Pietiek.com".

Kā ziņots, prokurors Skalbe šīs lietas uzraudzībā bijis piesaistīts jau 22.novembra, bet no 25. novembra lietu uzrauga vēl divi Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurori - Jekaterina Kušakovu un Agris Skradaili, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Jau ziņots, ka Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā pagaidām nav neviena aizturētā, pratina lieciniekus un sagruvušās ēkas būvniecības procesā iesaistītos un vāc pierādījumus.

Saistībā ar Zolitūdē notikušo traģēdiju, kurā gāja bojā 54 cilvēki, ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par būvniecības noteikumu pārkāpšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. Izmeklēšanas gaitā kriminālprocesu var arī pārkvalificēt pēc citiem pantiem.

Svarīgākais