"Mego": Sveču un ziedu cenas nav mainījušās kopš oktobra beigām

© F64 Photo Agency

Saistībā ar nelaimi Zolitūdē, kad sagruva veikals "Maxima", sveču un ziedu cenas netika paaugstinātas, biznesa portālam "Nozare.lv" apgalvo SIA "Mego" valdes locekle Ināra Hupenija.

To, ka traģiskā notikuma vietai tuvumā esošais veikals "Mego" ir pacēlis cenas puķēm un svecēm, norādīja kādi mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji: twitter.com/MontaSurma/, twitter.com/ren4ukinjsh.

Hupenija stāsta, ka nav nekāda pamatojuma teikt un izplatīt informāciju, ka "Mego" esot celtas cenas ziediem un svecēm. "Jā kādu tas nudien interesē, tad, veicot pārbaudi veikalā, konstatēts, ka ne sveču, ne ziedu cenas nav mainījušās kopš 24.oktobra. Neviens nav cenas cēlis, neviens arī neplāno tās celt."

"Mego" valdes locekle arī atzīmēja, ka "Mego" bija pirmie, kas sniedza palīdzību traģiskā notikuma tuvumā esošajiem cilvēkiem, nodrošinot, piemēram, ar dažādiem pārtikas produktiem.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā slimnīcās bija vērsušies 39 cilvēki, no tiem 29 pacientus slimnīcās nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet desmit pēc palīdzības vērsās paši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Svarīgākais