Pamana plaisu daudzdzīvokļu ēkā Valdlaučos

Ataustot dienasgaismai, speciālisti šodien vērtēs vakar vakarā pamanīto plaisu daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā Ķekavas novada Valdlaučos.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), kopumā no šīs ēkas vakar vakarā tika evakuēti 59 cilvēki. Tie, kuriem nebija, kur palikt, tika izmitināti sociālajā mājā. No cilvēkiem atbrīvoto ēku naktī apsargāja policija, savukārt šodien turp dosies būvniecības speciālisti, lai novērtētu, vai būvei nedraud sabrukšana.

VUGD operatīvais dežurants šorīt aģentūrai LETA pastāstīja, ka plaisu nama konstrukcijās iedzīvotāji pamanījuši pāris stundas pēc tam, kad ugunsdzēsēji uz šo pašu ēku bija devušies dzēst pagrabstāvā izcēlušos ugunsgrēku. Šajā ugunsgrēkā ar dūmiem saindējās 81 gadu veca sieviete, kuru no pagraba bija izvilcis kāds vīrietis jau pirms VUGD darbinieku ierašanās.

Kā ziņots, Ķekavas novada Valdlaučos vakar vakarā pēc ugunsgrēka pagrabā no daudzstāvu dzīvojamās mājas tika evakuēti cilvēki, jo ēkas panelī tika pamanīta paliela plaisa.

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere aģentūru LETA informēja, ka pēc liesmu nodzēšanas pagraba telpās glābēji ēkas panelī pamanījuši diezgan lielas nobīdes, tāpēc pieņemts lēmums par iedzīvotāju evakuāciju.

Vetere stāstīja, ka Ķekavas novada pašvaldība nākusi talkā un tiem iedzīvotājiem, kuriem nav iespēju pārnakšņot citur, piedāvājusi telpas. Tāpat tika izsaukts būvniecības eksperts, lai ēku apsekotu un pārliecinātos, ka tā ir droša.

Svarīgākais