"Domina Shopping" direktore: Plaisas "Prisma" veikala griestos neapdraud cilvēku dzīvību

© Oskars Kupics

Plaisas "Prisma" veikala griestu sijās, kuras pēc Zolitūdes traģēdijas bija pamanījis un nofotografējis kāds no veikala apmeklētājiem, neapdraud cilvēku dzīvību, biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja tirdzniecības centra "Domina Shopping" direktore Ilze Brazeviča.

Viņa paskaidroja, ka plaisas veikala sienās ir kosmētiskas un tās radušās dekoratīvajā reģipsī. Tāpat šīs plaisas nerada draudus nesošajām konstrukcijām.

"Šorīt pārbaudi veica Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji. Nekādi draudi ne apmeklētājiem, ne nesošajām ēkas konstrukcijām netika konstatēti," uzsvēra Brazeviča.

Bažas par plaisām griestu sijās "Domina Shopping" izvietotajā veikalā "Prisma" pauda kāds mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājs Oskars Kupics (https://twitter.com/OskarsKupics/status/404688488265945089 ).

Kā šodien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), Rīgas pilsētas būvvalde pārbauda, vai plaisas tirdzniecības centra sijās neapdraud apmeklētājus.

Kā "Nozare.lv" norādīja "Domina Shopping" tehniskais vadītājs Kaspars Riters, nolūkā vēlreiz pārliecināties par "Domina Shopping" enkurnomnieka "Prisma" veikala tehnisko drošību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien veica divas ugunsdrošības pārbaudes - vienu agri no rīta, otru - pusdienlaikā.

Tāpat 2011.gadā sertificēta būvinženieru komanda no Rīgas Tehniskās universitātes veica veikala "Prisma" tehniskā stāvokļa izvērtēšanu un nesošo konstrukciju izpēti, apliecinot, ka tās atbilst visiem drošības standartiem.

Riters arī skaidroja, ka "Domina Shopping" katru dienu apseko astoņu cilvēku komanda - tehniskie darbinieki un piesaistīts apakšuzņēmums SIA "Caverion Latvija", pārliecinoties par tirdzniecības centra tehnisko stāvokli un tā drošību. Vispārējiem drošības jautājumiem 24 stundas diennaktī seko līdzi arī tirdzniecības centra apsardzes darbinieki.

"Domina Shopping" pārvaldītājs ir SIA "Baltic Red".

Kā liecina "Firmas.lv", "Baltic Red" apgrozījums pērn bija 255 558 lati, bet peļņa - 33 133 lati. SIA "Baltic Red" dibināta 2007.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. "Baltic Red" pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajai kompānijai "Baltic Red Management UAB".

 

Svarīgākais