Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo glābēju izvadīšana notiks trešdien

© F64 Photo Agency

Trešdien, 27.novembrī, Rīgas Doma baznīcā baznīcā notiks atvadīšanās no Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem Viļņa Šteinīša, Edgara Reinfelda un Sergeja Ižika, aģentūru LETA informēja VUGD.

Atvadīšanās no Rīgas reģiona pārvaldes 5.daļas komandiera kapteiņa Šteinīša, Rīgas reģiona pārvaldes 1.daļas inspektora dežuranta virsleitnanta Reinfelda un Rīgas reģiona pārvaldes 1.daļas ugunsdzēsēja glābēja kaprāļa Ižika sāksies plkst.9, dievkalpojums - plkst.10.30, bet izvadīšana - plkst.11.

Reinfelds zemes klēpī tiks guldīts Tērvetes novada Bukaišu pagasta Trušu kapos, Ižiks - Vecumnieku pagasta Katrīnas kapos, Šteinītis - Klapkalnciema kapos.

Radinieku lūgums ir bēru ceremonijas laikā nefotografēt un nefilmēt.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Iekšlietu ministrija, atsaucoties uz iedzīvotāju vēlmi ziedot līdzekļus 21.novembrī Zolitūdes lielveikalā notikušās traģēdijas upuriem – iekšlietu nozares darbiniekiem, informē par iespēju ziedojumus pārskaitīt uz Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības(LIDA) ziedojumu kontu Swedbankā: LV20HABA0551030396547; Reģ. Nr. 50008164341.

Ziedojuma mērķī jānorāda: Zolitūdes traģēdija; personas vārds un uzvārds, kurai šis ziedojums ir domāts. Ja nezināt personas vārdu, kurai vēlaties ziedot, tad mērķī norādiet: Zolitūdes traģēdijas upuriem, iekšlietu nozares darbiniekiem.

Jāatgādina, ka trīs no negadījumā bojā gājušajiem ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji glābēji, kā arī konstatēts, ka starp bojā gājušajiem ir arī viena Iekšlietu ministrijas Informācijas centra darbiniece. Savukārt starp cietušajiem ir 12 VUGD darbinieki.

LIDA Rekvizīti:

Reģ. Nr. 50008164341

Juridiskā adrese: Gaujas ielā 15-6, Vangaži, Inčukalna nov., LV-2136

Faktiskā adrese: Gaujas ielā 18/18, Vangaži, Inčukalna nov., LV-2136

Svarīgākais