Asins donorus gaidīs darba dienās

© F64 Photo Agency

Valsts asinsdonoru centrs pateicas par iedzīvotāju atsaucību, ziedojot asinis traģēdijas upuriem, un norāda, ka pašlaik visu grupu asinis ir pietiekamā daudzumā, taču, tā kā asins preparātus var uzglābāt noteiktu laiku, vajadzība pēc asinīm saglabāsies.

Visus cilvēkus, kuri vēlas palīdzēt un ziedot asinis, centrs gaidīs visas šīs nedēļas garumā un arī turpmāk. Speciālisti iesaka: pirms nākt, jāpiezvana pa bezmaksas informatīvo tālruni 80000003 vai jāieskatās mājaslapā donors.lv, kur vienmēr ir aktuālā informācija.

Rīgas lielākās slimnīcas asins donorus gaidīs darba dienās, taču iepriekš vēlams noskaidrot, vai konkrētās asins grupas asinis ir nepieciešamas. Rīgas Austrumu

slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļa dienā var apkalpot ap 50 donoru, turklāt asins rezervēm ir noteikts uzglabāšanas laiks, tāpēc transfuziologi aicina donorus ierasties arī šonedēļ, Neatkarīgajai apliecināja Rīgas Austrumu slimnīcas speciāliste Dace Kārkliņa. Asins rezerves brīvdienās bija pietiekamas, bet cietušajiem asins pārliešanas būs nepieciešama arī turpmāk. Donori asinis var nodot ik darba dienu stacionāra Gaiļezers Asins sagatavošanas nodaļā no pulksten 8 rītā līdz trijiem pēcpusdienā. Īpašs aicinājums ir atsaukties cilvēkiem ar III (B) Rh+ asins grupu, kas nepieciešamas traģēdijā cietušajam ugunsdzēsējam Aleksandram Lācim, kurš atrodas slimnīcas Gaiļezers intensīvās terapijas nodaļā.

Donoru reģistratūras tālrunis ir 67042680. Arī Stradiņa slimnīcā skaidro: lai nodrošinātu asins krājumus visā ārstniecības periodā vienmērīgi, Asins sagatavošanas nodaļa ir atvērta donoriem darba dienās. Asins sagatavošanas nodaļas tālrunis ir 67069444.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais