Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā pagaidām nav neviena aizturētā

© F64 Photo Agency

Par pagājušajā nedēļā Zolitūdē notikušo traģēdiju sāktajā kriminālprocesā pagaidām nav neviena aizturētā, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš norādīja, ka, lai kādu aizturētu, šādās lietās galvenais ir iegūt pietiekamus pierādījumus. Līdz ar to secināms, ka attiecīgus pierādījumus policija vēl nav ieguvusi.

Vienlaikus Ķuzis uzsvēra, ka policija izmeklēšanu veic ļoti mērķtiecīgi, ātri un efektīvi. Lielāko daļu izmeklēšanas aizņemšot ekspertīzes. Jebkādus precīzus termiņus gan Ķuzis atturējās prognozēt.

Kā ziņots, izmeklējot Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesu, līdz šim ir nopratināti 107 cilvēki - liecinieki un būvniecības procesā iesaistītie - gan projektētāji, gan ēkas pirmās, gan otrās kārtas būvnieki, to vakar vakarā LNT raidījumā "Top 10" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Tāpat esot noteiktas 58 ekspertīzes un izņemti 100 maisi ar pierādījumiem. Traģēdijas notikuma vietā pastāvīgi strādā izmeklētāji, pieaicināti arī Rīgas Tehniskās universitātes eksperti, informēja Kozlovskis.

Vakar vakarā viņš pieļāva, ka policija vēl aptuveni diennakti strādās notikuma vietā, izņemot vajadzīgos pierādījums. Pēc tam strādās eksperts, patlaban gan grūti pateikt, kāds laiks būs vajadzīgs eksperta darbam, atzina ministrs.

Kā ziņots, saistībā ar Zolitūdē notikušo traģēdiju, kurā gājuši bojā 54 cilvēki, ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par būvniecības noteikumu pārkāpšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Izmeklēšanas gaitā kriminālprocesu var arī pārkvalificēt.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais