Glābēji: Ziņas par bojā gājušo skaitu slēpt nav iemesla

© F64

Lai gan glābšanas darbi pirmā "Maxima" lielveikalā notikušā nogruvuma vietā ir pabeigti, neatrodot vēl jaunus upurus, joprojām klīst baumas, ka bojā gājušo skaits patiesībā ir lielāks. Atbildīgās institūcijas norāda, ka šīm baumām nav pamata.

Policija skaidro, ka, lai gan ir saņemti iesniegumi par pazudušiem cilvēkiem, tas nenozīmē, ka viņi atradās veikalā. Daži no saņemtajiem iesniegumiem jau atsaukti, jo tuviniekiem un draugiem izdevies sazināties ar meklētajiem cilvēkiem.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests savā Twitter kontā norāda, ka arī ēkas pagrabstāvs ir pārbaudīts un glābēji to nostiprinājuši.

Bojā gājušo vidū nav bērnu, mirušo vecums ir no 23- 80 gadiem. Viens bērns ir cietis un nogādāts slimnīcā. Mediji ziņo vēl par vismaz diviem bērniem, kas atradās veikalā, bet no tā izkļuvuši un nav cietuši.

Sagruvušajā veikalā atrastas 54 cilvēku mirstīgās atliekas, bet mediķu palīdzība līdz šim bijusi nepieciešama 36 cilvēkiem. 

Patlaban vēl turpinās darbi veikala vidū, vietā, kas tika pārbaudīta pirms otrā nogruvuma.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais