Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Glābēji atsāk darbu lielveikala "Maxima" gruvešos vietā, kur varētu būt cilvēki

Noārdot sagruvušās lielveikala "Maxima" sienas fragmentu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālistiem radīta droša piekļuve vietām, kur veikala drupās vēl varētu atrasties kāds traģēdijā bojāgājušais.

Glābēji plkst.16.10 atsākuši darbu veikala drupās.

Drupās joprojām, iespējams, atrodas kāda bojāgājušā mirstīgās atliekas. Bīstamības dēļ sestdien darbi uz laiku tika pārtraukti, jo glābšanas darbu laikā ēkas jumta konstrukcijas iebruka trešo reizi. Drošības apsvērumu dēļ nolemts ēku pakāpeniski nojaukt, veicot kontrolētus nogruvumus.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane uzsvēra, ka darbu prioritāte ir personu meklēšana. Viņa pauda cerību, ka darbus šodien izdosies pabeigt.

Savukārt Valsts policija uzsver, ka reizē ar glābējiem gruvešos strādā arī izmeklētāji un eksperti, kuri vāc pierādījumus, lai vēlāk veiktu ekspertīzi un noskaidrotu traģēdijas cēloņus.

Kā ziņots, Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti jau 54 bojāgājušie, vēl septiņi cilvēki ir pieteikti kā pazuduši.