Plāno pārdot Vecgulbenes muižu

© F64

Trijās izsolēs 2014.gada janvārī plānots pārdot Vecgulbenes pilsdrupas, palīgēku, daļu inventāra un pamatlīdzekļus, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja maksātnespējas administratore Ivita Baumane, visas Vecgulbenes muižas situācija esot ļoti komplicēta, jo īpašums ir sadalīts vairākās daļās, tā ir juridiski sadrumstalota un tajā saimnieko četras juridiskas personas, no kurām divas ir maksātnespējīgas. Tā kā maksātnespējas statuss jau ir iestājies, tad īpašumu un saistību pārrakstīšana vai īpašumu apvienošana citā veidā nav iespējama, tādēļ konkrētajiem īpašumiem kā risinājums izvēlēta izsoļu rīkošana.

Kā norādīts "Latvijas Vēstnesis" publicētajā informācijā, vienā no izsolēm plānots pārdot maksātnespējīgās SIA "Gulbenes baltā pils" nekustamo īpašumu, kas sastāv no zemesgabala 1,9772 hektāru platībā, un divas ēkas uz tā, tostarp nedzīvojamo ēku - pilsdrupas un palīgēku. Īpašuma novērtējums ir 6700 latu, un izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Nekustamais īpašums ir ieķīlāts par labu AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka". Īpašuma izsole notiks 2014.gada 21.janvārī plkst.11 Skolas ielā 30-2, Rīgā.

Savukārt jau 20 minūtes vēlāk, plkst.11.20, izsolē plānots pārdot "Gulbenes baltās pils" kustamo mantu - pamatlīdzekļus. Arī kustamā manta kā lietu kopība ieķīlāta par labu AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka". Mantas novērtējums ir 27 700 latu, un izsoles cena nav apliekama ar PVN.

Plkst.11.40 plānota izsole maksātnespējīgās SIA "Gulbenes manēža" kustamai mantai, tostarp pamatlīdzekļiem un inventāram, ar novērtējumu 53 240 latu vērtībā, un izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Kustamā manta kā lietu kopība ieķīlāta par labu AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka".

Svarīgākais