Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Tēvu un māsu zaudējušais aicina pieminēt un glabāt labas atmiņas par upuriem

Lielveikalā "Maxima" notikusī nelaime ir šausminoša nacionāla traģēdija, kas neskaitāmās upuru ģimenēs ienesusi sāpes, bēdas un dusmas, norāda Latvijas-Lielbritānijas Tirdzniecības palātas Lielbritānijā valdes priekšsēdētājs Mārcis Liors Skadmanis, kurš traģēdijā zaudējis tēvu un 23 gadus veco māsu.

"Aicinu ikvienu Latvijā un citur pasaulē, kuri pazina cilvēkus, kuri gāja bojā šausminošajā traģēdijā, pieminēt viņus un glabāt atmiņās ar labu. Ar mīlestību, kuru mums dāvāja, un ar vareniem sasniegumiem, kurus viņi mums ir atstājuši šeit," norāda Skadmanis.

Savā un Latvijas-Lielbritānijas Tirdzniecības palātas vārdā Skadmanis izsaka līdzjūtību ikvienai ģimeni, kura zaudēja sev mīļoto cilvēku šajā nedēļā veikalā "Maxima" notikušajā nelaimē. "Vārdi nespēj izteikt sēras un sāpes, kuras šajā briesmīgajā laikā mēs izjūtam," norāda Skadmanis.

"Kā persona, kura šajā traģēdijā zaudēja divus ģimenes locekļus - tēvu Jāni Skadmani un māsu Dainu Skadmani -, varu teikt, ka ikviens manā ģimenē izjūt sāpes, bēdas un dusmas, ar kurām šobrīd ir jācīnās ikviena upura ģimenei. Mēs vēl aizvien esam šokēti, bet ceram, ka mūsu mīļotie šobrīd ir labākā vietā - mūžīgā mierā un Dieva svētīti," norāda tuviniekus zaudējušais dēls un brālis.

Skadmaņa tēvs vairāk nekā 15 gadus strādāja Latvijas Iekšlietu ministrijā, veltot savu laiku latviešiem un Latvijas attīstībai kopš 1990.gada. "Viņš bija lepns, ka varēja palīdzēt Latvijai nostāties pašai uz sava neatkarības ceļa".

Savukārt māsa Daina bija jauna un drosmīga personība, kura gāja bojā tikai 23 gadu vecumā - viņa bijusi talantīga māksliniece ar vairāku personālizstāžu pieredzi. Vairāki viņas darbi ir aizceļojuši uz dažādām pasaules vietām.

"Viņai aizrautīgi piedalījās ar mākslu saistītos konkursos, tajā skaitā 2014.gada Rīgas Ziemassvētku eglītes konkursā ar savu darbu "Ziemassvētku eglīte vējā". Šobrīd es varu tikai cerēt, ka Rīgas Dome turēs savu doto vārdu un uzstādīs Dainas projektēto Ziemassvētku eglītes instalāciju, lai šī mākslas instalācija kalpotu ne tikai Dainas, bet arī citu 21.novembra traģēdijas upuru piemiņai kā piemiņas memoriāls," piebilda Skadmanis.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gājuši vismaz 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Gruvešos turpinās glābšanas darbi - iespējams, veikala drupās atrodas vēl kāds bojāgājušais.