Pie samaņas nācis "Maxima" traģēdijā smagi ievainotais kasieris

Zolitūdē sagruvušā veikala "Maxima" kasieris, kuru no drupām pēc deviņām stundām izcēla kā pagaidām pēdējo traģēdijā izdzīvojušo, svētdien nācis pie samaņas. Pēc veiktajām operācijām puisis joprojām ir ļoti smagā stāvoklī un atrodas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā.

Slimnīcā viņš nogādāts ar lauztām kājām un rokām, iekšējo orgānu saspiedumiem un galvas traumām, pastāstīja Kārkliņa. Jaunietim veiktas vairākas operācijas, pieslēgta arī mākslīgā niere. Viņam priekšā ļoti ilga un sarezģīta ārstēšanās. Šobrīd ārsti ir gandarīti, ka izdevies samazināt tūsku, tomēr pacienta stāvoklis arvien ir ļoti smags.

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā svētdien turpina ārstēties deviņi pacienti. Bez jau minētā  puiša, vēl trīs no cietušajiem joprojām atrodas Intensīvās terapijas klīnikā. Viņu stāvoklis vērtējams kā smags, bet stabils un ar nelieliem uzlabojumiem.

Veselības stāvoklis izteiktāk uzlabojies vienam pacientam, kurš, iespējams, pirmdien varēs pamest Intensīvās terapijas nodaļas telpas. Pārējie pieci pacienti izvietoti slimnīcas nodaļās. Viņu veselības stāvoklis ir stabils.

Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā turpina ārstēties trīs pacienti, kuru veselības stāvoklis arī vērtējams kā stabils.

Stradiņa slimnīcā tika stacionēti kopumā pieci pacienti. Piektdienas vakarā slimnīcā tika ieviests glābējs, kuram sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība un slimnīcā viņam nebija jāpaliek. Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā patlaban ārstējas divi pacienti, vēl divi sestdien no slimnīcas izrakstīti, informēja VM.

Savukārt Rīgas 2.slimnīcas stacionārā ārstējas četri pacienti, no tiem viens intensīvās terapijas nodaļā. Divi sestdien palaisti mājās.

Tikmēr kā svētdien intervijā LTV pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš, Zolitūdes traģēdijā dzīvību nav zaudējis neviens bērns.

Ploriņš sacīja, ka nelaimē ir cietis tikai viens bērns, kurš šobrīd turpina ārstēties Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Viņš guvis vidēji smagu galvas traumu, sasitumus un skrāpējumus. Pārējo cietušo vecums ir 20 līdz 40 gadi.

Ploriņš arī atzina, ka izredzes atrast izdzīvojušos negadījuma vietā praktiski nav - pirmkārt, zemās gaisa temperatūras dēļ, otrkārt, ņemot vērā līdz šim bojā gājušo gūtās ar dzīvību nesavienojamās traumas.

NMPD vadītājs arī skaidroja, ka no visiem traģēdijā cietušajiem 11 jeb vairāk nekā trešā daļa ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kas parāda risku, kāds pastāv, strādājot nelaimes vietā.

Svarīgākais