Psihologi strādās skolās, kurās mācās traģēdijā Zolitūdē cietušo vai bojā gājušo bērni

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Krīzes komanda gatavojas sākt psiholoģisku darbu Rīgas izglītības iestādēs saistībā ar Zolitūdē notikušo traģēdiju, aģentūrai LETA pastāstīja VBTAI priekšnieka vietniece Anita Gotharde.

Līdz šim VBTAI krīzes komanda strādāja notikuma vietā, sniedzot psiholoģisko palīdzību. Savukārt nākamnedēļ tā dosies uz izglītības iestādēm, kurās mācās bērni, kuru vecāki ir cietuši vai gājuši bojā Zolitūdes traģēdijā, sacīja Gotharde.

Rīt VBTAI krīzes komanda strādās vienā skolā, savukārt vēl divās skolās ar bērniem strādās Rīgas domes speciālistu komanda, skaidroja VBTAI pārstāve. "Šobrīd koordinējās gan individuālās konsultācijas, gan arī darbs ar klasēm," piebilda Gotharde.

Gotharde arī teica, ka iepriekš ziņotā informācija par bērniem, kuru vecāki iesaistīti nelaimē nav mainījusies - 16 bērniem traģēdijā kāds no vecākiem cietis vai gājis bojā, bet trīs bērni ir zaudējuši abus vecākus.

Visi 19 bērni ir drošībā pie tuviniekiem, nevienam nav bijusi vajadzīga audžuģimenes palīdzība, apliecināja speciāliste.

Jau ziņots, ka Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti jau 54 bojāgājušie, vēl septiņi cilvēki ir pieteikti kā pazuduši.

Šobrīd slimnīcās turpina ārstēties 19 traģēdijā cietušie. Kopumā slimnīcās bija vērsušies 39 cilvēki, no tiem 29 pacientus slimnīcās nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet desmit pēc palīdzības vērsās paši.

Latvijas audžuģimenes izteikušas gatavību izmitināt vismaz 20 "Maxima" traģēdijā cietušos bērnus, aģentūra LETA uzzināja Labklājības ministrijā (LM).

Rīgas Bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs iepriekš norādījis, ka brīvdienās, proti, sestdien un svētdien, bāriņtiesa turpinās strādāt, lai nodrošinātu iespēju bērniem nokļūt ģimeniskā aprūpē. Tas nozīmē, ka nevienam ar traģēdiju saistītam bērnam nebūs jānonāk bērnunamā.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Svarīgākais