CSDD konkursam jaunajiem velobraucējiem un mopēdistiem pieteicies vēl nebijis skaits dalībnieku

Šogad Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un partneru rīkotajam konkursam "Gribu būt mobils" pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – 491 komanda, kas ir par 48 komandām vairāk nekā pagājušā gadā, līdz ar to pārstāvēta ir ievērojama daļa Latvijas vispārizglītojošo skolu.

Aktīvākā skola šogad ir Ādažu vidusskola ar 51 komandu. Jelgavas 4.sākumskola konkursam pieteica 21 komandu, Nīcas vidusskola un Ziemeļvalstu ģimnāzija - katra pieteica 13 komandas. Tādējādi šogad visvairāk pieteikumu ir no Rīgas reģiona, aktīvas ir arī Bauskas un Preiļu reģiona skolas.

Šobrīd komandas pilda konkursa neklātienes kārtas uzdevumus, un šie rezultāti būs zināmi laikā no 2013.gada 5.decembra līdz 9.decembrim. Maksimāli iegūstamais punktu skaits neklātienes kārtā ir 91,75 punkti.

Savukārt, sākot ar 2014.gada janvāri, konkurss turpināsies, kad notiks septiņi reģionālie pusfināli. Katrā pusfinālā piedalīsies desmit labākās reģionu komandas. Pavasarī notiks lielais fināls.

Šis CSDD konkurss ir īpaši veidots 6.-8.klašu skolēniem - topošajiem un esošajiem jaunajiem mopēdistiem un velosipēdistiem; tas notiek jau septīto reizi. Direkcijā uzsver, ka dalībnieku interese apliecina, ka skolēniem ir liela interese par drošu ceļu satiksmi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.