Teorētiski zem "Maximas" drupām varētu būt vēl septiņi cilvēki

© F64 Photo Agency

Aizvadītās nakts laikā bezvēsts pazudušo cilvēku skaits nav mainījies un joprojām kā pazuduši pieteikti septiņi cilvēki, kuri teorētiski varētu atrasties Zolitūdē sagruvušā lielveikala "Maxima" drupās.

Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis tomēr uzsvēra, ka šo septiņu cilvēku skaitā ir visi, kas pēdējās dienās policijā ir pietikti kā pazuduši neatkarīgi no pazušanas vietas, līdz ar to reāli drupās aprakto cilvēku varētu būt mazāks.

Šorīt pie lielveikala drupām ir redzami pāris cilvēki, kuri sēro un vēl gaida informāciju par saviem tuviniekiem.

Līdz svētdienas rītam zem Zolitūdes lielveikala "Maxima" gruvešiem ir atrasti 54 traģēdijā bojāgājušie, kuri visi ir atpazīti, līdz ar to Valsts policija šodien plāno publiskot bojāgājušo sarakstu.

Glābēji sestdienas vakarā pēc jumta trešā nogruvuma nolēma līdz svētdienas rītam pārtraukt glābšanas darbus sagrautajā lielveikalā "Maxima" Zolitūdē, jo veikala konstrukcijas apdraud darbu veicējus. Pašlaik tiek plānots darbus atsākt svētdienas pēcpusdienā, pakāpeniski brucinot nedrošās konstrukcijas, kas apdraud glābēju dzīvības.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs Armands Ploriņš ar nožēlu ir atzinis, ka iespējas zem gruvešiem atrast vēl kādu izdzīvojušo līdzinās nullei. "Vērtējot situāciju, kādas ar dzīvību nesavietojamas traumas bija guvuši līdz šim bojā gājušie, atrast vēl kādu izdzīvojošo nav iespējams," piebilda Ploriņš.

Svarīgākais