Pie sagruvušā veikala "Maxima" cilvēki vēl gaida ziņas par tuviniekiem

Šorīt sagruvušajā lielveikalā "Maxima" Zolitūdē valda klusums, glābēji darbus vēl nav atsākuši, bet daži cilvēki joprojām gaida ziņas par saviem tuviniekiem.

Kā novēroja aģentūra LETA, pašlaik notikuma vietā dežūrē viena glābēju mašīna, bet apkārt veikalam perimetru sargā policisti.

Cilvēku traģēdijas vietā kopumā ir maz, tomēr joprojām darbojas vietas, kur tiek izsniegti siltie dzērieni un pārtika. Traģēdijas vietu ieskauj simtiem degošu sveču un ziedi.

Glābēji sestdienas vakarā pēc jumta trešā nogruvuma nolēma līdz svētdienas rītam pārtraukt glābšanas darbus sagrautajā lielveikalā "Maxima" Zolitūdē, jo veikala konstrukcijas apdraud darbu veicējus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs Armands Ploriņš ar nožēlu konstatēja, ka iespējas zem gruvešiem atrast vēl kādu izdzīvojušo līdzinās nullei. "Vērtējot situāciju, kādas ar dzīvību nesavietojamas traumas bija guvuši līdz šim bojā gājušie, atrast vēl kādu izdzīvojošo nav iespējams," piebilda Ploriņš.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš teica, ka līdz brīdim, kad notika trešais nogruvums, no gruvešiem nebija atbrīvoti 80 kvadrātmetri teritorijas un glābēji bija tuvu glābšanas darbu noslēgumam.

Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis piebilda, ka pašlaik bez vēsts pazudušo cilvēku skaits ir samazinājies līdz septiņiem, bet tas nenozīmējot, ka visi šie cilvēki atrodas zem drupām un bojā gājušo skaits varētu būt arī mazāks. Pazudušo skaits pakāpeniski samazinājās, jo daļa cilvēku savus pieteikumus atsaukuši, jo sakontaktējušies ar saviem radiem un paziņām.

Zolitūdes lielveikalā "Maxima" sestdienas vakarā ap plkst.18 notika trešais jumta nogruvums, kas nebija izraisīts speciāli. Glābēji šajā nogruvumā necieta. Glābšanas darbi tajā vietā nenotika un pēc glābēju saskaitīšanas tika konstatēts, ka neviens nav cietis.

Līdz sestdienas pēcpusdienai zem Zolitūdes lielveikala "Maxima" gruvešiem ir atrasti 54 traģēdijā bojāgājušie.

Svarīgākais