Protestētājiem pie valdības ēkas grasās sniegt juridisku palīdzību

Paužot atbalstu protestētājiem, kas pie Ministru kabineta ēkas Rīgā izveidojuši jau sava veida komūnu, advokāta Dmitrija Skačkova pārstāvētā biedrība "Darbu Latvijai" izskata iespēju sniegt juridisko palīdzību piketētājiem, "ja turpināsies protesta apspiešana ar cilvēku administratīvo sodīšanu".

D. Skačkovs pēc policijas noformētā protokola izlasīšanas pauda sašutumu par to, ka "cilvēkus var sodīt ar tik jezuītisku un sapuvušiem diegiem šūtu pamatojumu".

Viņš pauda uzskatu, ka bada streiks šajā situācijā nav izeja, taču nav pieļaujami, ka Ministru prezidents nerunā ar cilvēkiem, un viņa vietā to dara ārsti un policisti - to profesiju pārstāvji, kas nopietni cietuši no viņa politikas.

Skačkova ieskatā, Latvijas pilsoņiem tiek liegta ne vien iespēja strādāt un pelnīt, bet pat miermīlīgās pulcēšanas tiesības, jo "maz ticams, ka pašvaldības policija sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu bez norādījumiem no augšas".

Protokols ir noformēts atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem Nr.38 (09.07.99.), kas liedz celt teltis apstādījumos, informēja Skačkovs, norādot, ka telts, kas turklāt novietota uz asfalta - kā šai gadījumā - ir piketa atribūts, un to izmantot nav prettiesiski.

"Arvien biežāk partijas "Jaunais laiks" (JL) demokrātiskā pretkorupcijas retorika nonāk pretrunā ar realitāti, par ko var tikai izteikt līdzjūtību godīgiem cilvēkiem JL biedru vidū. Vienlaikus apsveicami, ka [Pēteris] Apinis un [Baiba] Rozentāle (TP) kā augsti kvalificēti ārsti pilda savu Hipokrāta zvērestu un atrada laiku doties pie cilvēkiem, kas pat nav viņu pacienti," pauž Skačkovs.

"Kas tā ir par demokrātiju, kur jebkādus piketus un protestus mēģina apspiest ar administratīvo pārkāpumu protokoliem, bet ūdensmetēji un bruņumašīnas tikai stāv rezervē?" retoriski jautāja Skačkovs.

Viņš pauda uzskatu, ka būtībā "tie cilvēki, kas pieteikuši bada streiku, tikai publiski parāda situāciju tūkstošos ģimeņu, kur bērni dodas uz skolu, ja vispār vēl dodas, nepaēduši, vecāki pārdod savu nieri, lai samaksātu komunālos maksājumus, bet jaunieši piekrīt kļūt par narkokurjeriem, lai viņu vecvecāki varētu nopirkt zāles".

Savukārt par ekonomiskajiem jautājumiem atbildīgie ministri runājot tikai par aizņēmumiem, bet nepiedāvājot nekādu perspektīvu plānu, kas varētu reāli stimulēt Latvijas tautsaimniecību un radīt jaunas darba vietas, pauž Skačkovs.

"Ja Valūtas fonda prasību izpilde kļūs par pašmērķi, var iestāties nacionālā katastrofa," uzskata advokāts.

Latvijā

Valsts policijā pērn saņemti iesniegumi, ka Talsu novadā, Stendē, pašvaldības īpašumā “Sudrabiņi” (kas atrodas blakus bijušajai Stendes naftas bāzei) un netālu no Stendes pilsētas pārvaldes notikusi patvaļīga koku ciršana, nodarot vairāk nekā 28 tūkstošus eiro lielus materiālos zaudējumus.

Svarīgākais