Zolitūdes traģēdijā bojāgājuši arī divi Krievijas pilsoņi

Starp Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem ir arī divi Krievijas pilsoņi, kuriem bija uzturēšanās atļaujas Latvijā.

Ārlietu ministrijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka ministrijā saņemta mutiska informācija, ka vienam vīrietim un vienai sievietei, kuri gājuši bojā, bija Krievijas pases.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) sociālajā tīklā "twitter.com" norāda, ka "traģēdijai nav pilsonības" un izsaka dziļu līdzjūtību Krievijai un krievu tautai, jo arī divi tās pilsoņi ir gājuši bojā lielveikalā "Maxima".

Jau ziņots, ka traģēdijā dzīvību zaudējusi arī kāda Armēnijas pilsone.

Kā ziņots, šodien pēcpusdienā zem Zolitūdes lielveikala gruvešiem atrastas vēl viena cilvēka mirstīgās atliekas, līdz ar to traģēdijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 53, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Tikmēr policija šodien saņēmusi vēl trīs iesniegumus par bezvēsts pazudušām personām, kuras vēl varētu atrasties Zolitūdes lielveikala drupās, līdz ar to kopumā šādu iesniegumu skaits sasniedzis 13, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais