Mobilo celtņu uzņēmumam iesaistīties glābšanas darbos lūdza tikai 3 stundas pēc notikušā

Mobilo celtņu uzņēmums SIA "Arsava", kas iesaistīts Zolitūdes "Maxima" gruvešu izcelšanā, aicinājumu piedalīties glābšanas darbos saņēmis nevis no glābšanas dienestiem, bet gan no privāta uzņēmuma. Palīdzība lūgta vairākas stundas pēc notikuma.

Uzņēmuma vadītājs Artūrs Maslovs aģentūrai LETA stāstīja, ka uzņēmumam neviens nav zvanījis tūlīt pēc jumta iebrukuma, lai gan viņš mobilizējis savus darbiniekus. Zvans saņemts vairāk nekā trīs stundas pēc notikuma no SIA "Tilts", lūdzot palīdzību un viena celtņa iesaistīšanu, taču Maslovs norādījis, ka "ar vienu tur nepietiks".

Ceturtdienas vakarā uz notikuma vietu devušies trīs celtņi, bet kopš vakardienas tur atrodas pieci uzņēmuma rīcībā esošie celtņi. Maslovs piebilda, ka "Arsava" ir vienīgais uzņēmums, kura rīcībā Latvijā ir šādi celtņi.

Uzņēmuma vadītājs norāda, ka patlaban teorētiski ir radusies situācija, kad neviens šos celtņus nav pasūtījis, lai gan, iespējams, ar uzņēmumu "Tilts" sazinājās Rīgas dome, gan piebilstot, ka pati Rīgas dome varēja zvanīt uzņēmumam, lai lūgtu palīdzību.

Maslovs papildināja, ka līgums uzņēmumam nav noslēgts ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), bet gan ar Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroju . VUGD preses pārstāve Inga Vetere aģentūrai LETA norādīja, ka celtņu iesaistīšana notika caur Rīgas domi, jo tai ir zināmas firmas, kurām šādi celtņi ir pieejami.

Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo skaits sestdienas rītā ir sasniedzis 53 cilvēkus. Līdz ar to kopumā no traģēdijas vietas līdz sestdienas rītam hospitalizētas 29 personas, vēl vairākiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Latvijā

Konkurences padome (KP) šogad 17.oktobrī tiešsaistes seminārā "Kas jāzina, sadarbojoties ar ražotāju un piegādātāju?" informēs par aizliegtiem pārtikas preču tirdzniecības prakses veidiem piegādātāja un pircēja sadarbībā, liecina informācija KP tīmekļvietnē.

Svarīgākais