Divu bojā gājušo identitātes noskaidrotas, joprojām pazuduši 10 cilvēki

© F64

Šobrīd ir atpazītas vēl divas Zolitūdes traģēdijā bojāgājušās sievietes, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Līdz ar to pašlaik ir atpazīti visi traģēdijā bojāgājušie, kuru skaits kopš sestdienas rīta ir nemainīgs - 52 cilvēki. Policijas vadība gan ir atzinusi, ka veikala drupās varētu būt vēl 10 personas.

Jau ziņots, ka ugunsdzēsējiem atlicis pārmeklēt apmēram 150 kvadrātmetrus gruvešu, kur darbs ir sarežģīts un bīstams. Lai glābšanas darbi būtu sekmīgi un droši, ugunsdzēsējus konsultē ieradušies būvniecības eksperti. Glābēji pārsvarā strādā ar rokām.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests glābēji šobrīd strādā arī pagrabā un tiek uzstādīti balsti, lai nostiprinātu pārsegumu starp pagrabu un pirmo stāvu.

Ugunsdzēsēji neprognozē, vai atlikušajā teritorijā vēl atrodas cilvēki. Tāpat šobrīd ir grūti pateikt, cik ilgu laiku prasīs teritorijas pārmeklēšana, jo gruveši ir trīs līdz četru metru biezumā.

Kopumā notikuma vietā strādā 150 glābēji.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais