Tūkstošiem cilvēku sēro par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem

© F64 Photo Agency

Šodien dienas gaitā vairāki tūkstoši cilvēku bija devušies uz sabrukušo lielveikalu "Maxima" Zolitūdē, lai pieminētu traģēdijā bojāgājušos.

Cilvēki nāca pa vienam, lielākos pulciņos un kopā ar ģimenēm, un bija redzams, ka cilvēki nav nākuši ziņkāres apmierināšanai, bet gan lai izteiktu līdzjūtību un mēģinātu uzmundrināt līdzcilvēkus.

Sanākušie pie lielveikala drupām ir izveidojuši ziedu klājumu un nolikuši simtiem sveču.

Pie policijas novietotajām barjerām un citviet cilvēki ir izvietojuši daudz palīdzības sludinājumus - tiek atgādināts, kur ir iespējams saņemt psihologa palīdzību, kā arī piedāvāta visdažādākā cita veida palīdzība - vietas bērniem bērnudārzā, sniegt ārsta palīdzību, pieskatīt mājdzīvniekus, izvadāt ar savu transportu u.tml.

Arī daudzviet citur Latvijā, nereti pie "Maxima" veikaliem, cilvēki šodien ir iedeguši sveces traģēdijā bojāgājušo piemiņai.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais