Policijā saņemti 10 iesniegumi par bezvēsts pazudušām personām, kuras varētu atrasties drupās

Valsts policijā (VP) saņemti desmit iesniegumi par bezvēsts pazudušām personām, kuras vēl varētu atrasties Zolitūdes veikalā, intervijā telekanālam LTV pastāstīja Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis.

Šobrīd pie veikala vēl atrodas četri cilvēki, kuri gaida un cer, ka no veikala drupām tiks iznesti ārā viņu tuvinieki. Policija kopš ceturtdienas saņēmusi desmit iesniegumus par bezvēsts pazudušām personām, kas vēl varētu būt atradušies veikalā.

Ķuzis pastāstīja, ka policija krimināllietā sākusi otro etapu, proti, izmeklētāji kopā ar ekspertiem iegājuši veikalā un sākuši notikuma vietas apskati un paraugu izņemšanu, kuriem varētu būt liela nozīme izmeklēšanas virziena noteikšanā.

Līdz šim no veikala drupām ir izcelti 52 bojāgājušie, no kuriem divas sievietes nav atpazītas.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais