Kardināls Pujats aicina traģēdijā cietušos un viņu tuviniekus rīt uz dievkalpojumu

Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats rīt, 24.novembrī, plkst.10.30 aicina Zolitūdes traģēdijā cietušos, viņu tuviniekus un ikvienu citu uz svēto misi Rīgas Sāpju dievmātes baznīcā Rīgā, Pils ielā 5.

Pēc tam Pujats dosies uz ekumenisks dievkalpojumu, kas plkst.12 notiks Rīgas Domā, aģentūru LETA informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Kā ziņots, ataustot rītam, Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 52, bet divi bojāgājušie aizvien nav atpazīti. Starp bojāgājušiem ir trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā no traģēdijas vietas līdz sestdienas rītam hospitalizētas 29 personas, vēl vairākiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas.

Lielveikals "Maxima" Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā daļēji sabruka ceturtdienas vakarā.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais