"Maxima" traģēdijā 16 bērni zaudējuši vecākus, no tiem 3 - abus

Zolitūdē sagrūstot lielveikalam bojā gājušo vidū ir daudz bērnu vecāki.

Kā ziņo LTV 16 bērni zaudējuši mammu vai tēti, bet trīs - abus vecākus.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta Riekstiņa sestdien intervijā Latvijas Radio teica, ka ir izdevies sazināties ar lielākās daļas bērnu tuviniekiem, bērni ir nogādāti pie radiniekiem. Savukārt tos bērnus, kuru tuviniekus nevar noskaidrot vai ar kuriem nebūs iespējams sazināties, uzņems Rīgas un citu Latvijas vietu audžuģimenes. 

Bāriņtiesa jau iepriekš informēja, ka bez apgādniekiem palikušos bērnus gatavas uzņemt desmit audžu ģimenes. Tomēr bērni visticamākais nonāks tuvinieku aizbildniecībā. 

Rīgas Bāriņtiesa ir apzinājusi vairākas Rīgas audžuģimenes, kuras ir izteikušas gatavību uzņemt vismaz 20 bez vecāku gādības palikušos nepilngadīgos.

Rīgas Bāriņtiesas strādās arī sestdien un svētdien, lai nodrošinātu iespēju bērniem nokļūt ģimeniskā aprūpē. Tas nozīmē, ka nevienam ar traģēdiju saistītam bērnam nebūs jānonāk bērnunamā.

Tikmēr Rīgas sociālais dienests informējis, ka gadījumā, ja kāda ģimene traģēdijas rezultātā palikusi bez iztikas līdzekļiem viņiem var tik piešķirts tūlītējs 40 latu pabalsts. 

Līdz sestdienas rītam ceturdienas pievakarē sagruvušajā lielveikalā "Maxima" atrastas 52 cilvēku mirstīgās atliekas.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais