"Ziedot.lv" traģēdijā cietušajiem un viņu tuviniekiem saziedoti vairāk nekā 187 000 latu

Jau pirmās dienas laikā traģēdijā lielveikalā "Maxima" cietušo un viņu atbalstam "Ziedot.lv" ir saziedoti vairāk nekā 187 000 latu, aģentūrai LETA uzzināja "Ziedot.lv".

Organizācija uzsver, ka tik liela ziedotāju aktivitāte līdz šim nav bijusi un tas apliecina, ka Latvijā ir ļoti līdzcietīga sabiedrība un neviens nav palicis vienaldzīgs šajā nelaimē. Par iespēju palīdzēt interesējas ne tikai cilvēki Latvijā, bet arī tautieši ārzemēs.

"Ziedot.lv" ir atvēris labdarības tālruni 90006385 ziedojumiem, lai palīdzētu traģēdijā lielveikalā "Maxima" cietušajiem un viņu tuviniekiem. Viens zvans uz labdarības tālruni maksā vienu latu, tāpat ir iespējams ziedot tīmekļa vietnē "www.ziedot.lv".

"Visa Latvija ir kopā ar 21.novembra traģēdijā cietušajiem un viņu ģimenēm. Viņi nav vieni un nebūs vieni, jo visa Latvija ir kopā ar viņiem un gatava palīdzēt. 21.novembra vakars bija liktenīgs vairākiem desmitiem Latvijas ģimeņu, kad lielveikalā Zolitūdē iebruka jumts. Prātam neaptveramā traģēdija izdzēsusi daudzas dzīvības, un nelaimē cietuši līdzcilvēki," sacīts organizācijas mājaslapā aicinājumā atbalstīt traģēdijā cietušos.

"Cietušie patlaban saņem neatliekamo palīdzību, taču nelaime sāp vēl ilgi un atbalsts būs nepieciešams arī tad, kad palīdzības dienestu sirēnas apklusīs un iestāsies ierastā dzīve. Mums ierastā, bet ne viņiem, kuri piedzīvoja savu tuvinieku nāvi vai izdzīvoja, bet vēl ilgi jutīs gan fiziskās, gan dvēseles sāpes," teikts mājaslapā.

Par līdzcilvēku ziedojumiem plānots sniegt sociālo un medicīnisko palīdzību, kad tāda būs nepieciešama. Tādējādi organizācija būs gatava palīdzēt, kad cietušajiem tas būs nepieciešams. Ošāne iepriekš minēja, ka varētu tikt palīdzēts, piemēram, sedzot bēru izdevumus, sniedzot psiholoģisko palīdzību, sedzot slimnīcas un ārstēšanās izdevumus.

Cietušie un viņu tuvinieki, ja ir nepieciešama palīdzība, ir aicināti zvanīt uz tālruni 28808551, rakstīt uz e-pastu "ziedot@ziedot.lv" vai arī doties uz organizācijas biroju.

Kā ziņots, Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti jau 53 bojāgājušie, vēl 13 cilvēki ir pieteikti kā pazuduši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.